2014. szeptember 28., vasárnap

32. Napirend - oh jaj szegény takarít... 3.0

Folytassuk is tovább a napot! Nem sok van már belőle ígérem. :)

Nyári hónapokban, illetve iskolaszünetekben (Angliában 6 hetente durván) 16:30-kor véget is érne a nap és az édes semmittevés, grillezés, további sportolás és egyéb kellemes programok közt válogatva haladna tovább a nap.

De iskola időben:

16:30-17:00
Ennyi időt töltünk otthon a fő munkahely elhagyása után, mielőtt megyünk a másik iskolába dolgozni. Kb. a párom is ebben az intervallumban esik haza. Mire elég ez az idő? Nem is hinnétek! Gyors telefontöltésre, egy príma protein shakre, vagy teára, 10-15 headshot kiosztásra ps4-en ;), facebook baromkodásra ... mosogatásra?... kellemes zuhanyra, fűnyírásra, borotválkozásra, hírolvasásra, online bevásárlásra, stb.
Ez a 30-40 perc rövid, de jó sűrű. :D




17:00-20:00
Az esti meló ideje. Ilyenkor is iskolát takarítunk. Mindenkinek saját területe van (mind a hat embernek). Esténként a párom, az anyósom és én takarítunk, reggel a egy másik magyar csapat, a srácok. Nem olyan rossz este jönni, mert reggel 04:00-kor kezdődne a banzáj, hogy mire jönnek a kisiskolások tiszta legyen az épület. Igaz, hogy amikor mi megérkezünk, még a gyerekek egy része az épületben van, de már nem tanulnak, csak várják a szülőket, vagy különböző szakkörökön fejlesztik őket profivá. 
Ez a suli is magán suli és a gyerekek sokszor pont a fő munkahelyemre felvételiznek középiskolába. Sejthető, hogy ide is olyan szülők járatják a gyerekeiket, akik meg is engedhetik a tandíjat maguknak.
Ennek megfelelően az iskola meseszép környezetben van és szintén elég nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre; minden téren.
Az én szekcióm nem egy eszeveszetten bonyolult és mocskos melót jelent. Ki kell ürítenem 7 db szemétkosarat. Van 4 wc a területemen, amit csak felnőttek használhatnak, ezért nagyon nagyon nagyon ritkán koszos. Ez köszönhető annak is, hogy az iskolának van 1db nappali takarítója, aki tanítási időben dolgozik és ő minden nap megcsinálja ezeket a wc-ket. Nekem csak ellenőriznem kell a rendet és hogy papírtörlők fel legyenek töltve. Easy!

Itt egy esti kép, ha már este járunk :D


Van egy art room-om is. Kis festő műhely. 5 db asztalt kell letörölni. Hála égnek a rákent festékek többsége víz hatására leoldódik, így könnyen le tudom takarítani a végén pedig egy kis porszívózás és csillog-villog. Valamint van még egy rendezvény- és torna terem és a hozzá tartozó öltöző, ami az én részem még. A torna termet vagy rendezvény termet nem porszívózom telibe, hanem egy nagy porgyűjtőt tili-toli akármivel suhanok rajta végig és csak az összegyűjtött port szippantom fel. Szeretem csinálni, mert ilyenkor zenét hallgatok és úgy elég hamar elröppen az idő.
Az öltöző ebben az évbe - eddig - elég rendezett és csak a stoplis cipőkkel hordják be a füvet a gyerekek. Szokásos menetrend! Porszívózás és utána fel kell mosni. Ez a legunalmasabb, mert ilyenkor már nagyon mennék haza.

20:10-kor irány az autó és indulunk haza.

Igazából ennyi egy hétköznapom. Sok? Nem sok? Döntse el mindenki maga. De én szeretem ezt a menetrendet. A nap folyamán nem igazán lehet elfáradni, az edzőtermet leszámítva. Amikor ezt egy angol kollégámnak elmesélem, hogy hogyan is telik egy nap, akkor csak hüledezik, hogy mennyit dolgozok, de magyar emberként ezt gyakorlatilag kirázom a kisujjamból, sőt lehet egy 12 éves is meg tudná csinálni. No de nem baj, mert fizetik. És jól fizetik, hát miért ne csinálnám. 
Mókuskerék? Lehet, de én mint mókus néha megállok, kilépek a kerékből kinyitom a ketrec ajtaját, felmászok az ablakba és kiugrom a ház melletti erdőbe egy kicsit kikapcsolódni. Aztán azért visszatérek a biztonságba. :D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése